Miskulancia saláta a XVII. századból

Miskulancia saláta a XVII. századból
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 személyre:
  • 40 dkg vegyes zöldsaláta levelek (rukkola, fejes-, madár saláta)
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld levele
  • 1 csokor friss menta levele
  • 1 fej piros rózsa levelei lecsipkedve
  • 15-20 levél friss zsálya vagy 2-3 dkg szárított zsálya levél
  • 1 dkg őrölt ánizs
  • 1 dkg őrölt római kömény
  • 1 dl málnaecet vagy borecet
  • 2 evőkanál vegyes virágméz
  • 20 dkg füstölt lazac
  • 40 dkg vegyes zöldsaláta levelek (rukkola, fejes-, madár saláta)
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld levele
  • 1 csokor friss menta levele
  • 1 fej piros rózsa levelei lecsipkedve
  • 15-20 levél friss zsálya
  • 1 dkg őrölt ánizs
  • 1 dkg őrölt római kömény
  • 1 dl málnaecet vagy borecet
  • 2 evőkanál vegyes virágméz
  • 20 dkg füstölt lazac

Elkészítés:

A salátákat, a rózsaleveleket és a friss fűszernövényeket lemossuk, majd jól lecsöpögtetjük. Egy keverőtálba helyezzük őket és rászórjuk az ánizst és a római köményt, ráöntjük az ecetet és az egészet jól összekeverjük.

Lapostányérra helyezünk egy jó nagy maréknyit az összekevert salátából és minden adagra egy kanál mézet csurgatunk. A tetejére halmozzuk a vékonyra szeletelt füstölt lazac szeleteket, és ha van, megszórjuk szárított virágokkal.

Igazi ízbomba!

Megjegyzés:

A receptet Tolvaj Csaba küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti