Mirinda szelet

Mirinda szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • a tésztához
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál porcukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • *

a töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg margarin
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál porcukor vagy ízlés szerint
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • *

a mázhoz:

  • 1,4 l szénsavas Mirinda üdítő
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 11 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport. A tojások fehérjét habbá verjük. A kikevert tojássárgához apránként váltakozva adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet a habbal, és óvatosan összeforgatjuk.

Sütőpapírral kibélelünk vagy zsírozunk és lisztezünk egy 30*35 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb, 35-40 perc alatt (tűpróba!).

A túrót, a margarint, a cukrokat és a citromok héját (ha nagyon száraz a túró, akkor a citrom levét is) robotgéppel jól kikeverjük, majd hűtőbe tesszük, amíg a mázat elkészítjük.

Az üdítőből öntünk ki annyit, amiben a pudingporokat elkeverjük, a többi üdítőt feltesszük forrni. Amikor az üdítő már forr, hozzáöntjük a cukorral kikevert pudingot és állandó keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.

A kihűlt kakaós piskótára rákenjük a túrókrémet, ráöntjük a langyosra hűlt üdítős zselét. Szeletelés előtt legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben dermedni.

Tipp: Nagy adagot sütöttem, vendégeket vártam így a receptet átvariáltam a gáztepsire. Cukrot mindenki a család ízlése szerint tegyen bele, nekünk így nagyon finom volt.

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk