Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a kakaót és a sütőport. A tojások fehérjét habbá verjük. A kikevert tojássárgához apránként váltakozva adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet a habbal, és óvatosan összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelünk vagy zsírozunk és lisztezünk egy 30*35 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb, 35-40 perc alatt (tűpróba!).
A túrót, a margarint, a cukrokat és a citromok héját (ha nagyon száraz a túró, akkor a citrom levét is) robotgéppel jól kikeverjük, majd hűtőbe tesszük, amíg a mázat elkészítjük.
Az üdítőből öntünk ki annyit, amiben a pudingporokat elkeverjük, a többi üdítőt feltesszük forrni. Amikor az üdítő már forr, hozzáöntjük a cukorral kikevert pudingot és állandó keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni.
A kihűlt kakaós piskótára rákenjük a túrókrémet, ráöntjük a langyosra hűlt üdítős zselét. Szeletelés előtt legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben dermedni.
Tipp: Nagy adagot sütöttem, vendégeket vártam így a receptet átvariáltam a gáztepsire. Cukrot mindenki a család ízlése szerint tegyen bele, nekünk így nagyon finom volt.
Megjegyzés:
A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Klasszikus ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Közepesen költséges ételek
,
Közepesen bonyolult ételek
,
90 perc alatt elkészülő ételek
,
Sütemények