Mini zserbó

Mini zserbó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • a töltelékhez:
  • 7 dkg darált dió
  • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
  • a tetejére:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 7 dkg darált dió
  • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral.

Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral befedünk. A tésztát a hűtőből kivesszük, majd diónyi golyókat formázunk belőle, a két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal nyomjunk bele egy széles lyukat. Az előkészített sütőlapra helyezzük egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben elterülnek. A lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel (kb. 1 csapott kávéskanálnyi jut minden egyes sütibe.)

180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük és kihűlni hagyjuk. A csokoládét az étolajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

(Nekem 50 db sült ki.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!