Mini ribizlis mille feuille

Mini ribizlis mille feuille

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • kristálycukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 30 dkg friss ribizli
  • (a megadott mennyiség kb. 6-8 darabhoz elegendő)

Elkészítés:

A leveles tésztát kihajtogatjuk és kb. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit.

165°C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot, és 190°C-ra emelt hőmérsékletű sütőben készre sütjük a korongokat, további kb. 10 perc alatt.

A tejszínből kemény habot verünk, majd a mascarponéval, a vaníliarúd kikapart magjaival és a porcukorral stabil krémmé keverjük.

A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét ribizli szemekkel, rányomunk egy másik korongot, amire kerül egy kevés krém, egy fürt ribizli és egy leheletnyi porcukor!

Ribizli helyett készíthetjük eperrel, málnával, szederrel vagy akár áfonyával is.

Neked ajánljuk