Mini ribizlis mille feuille

Mini ribizlis mille feuille
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • kristálycukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 30 dkg friss ribizli
  • (a megadott mennyiség kb. 6-8 darabhoz elegendő)
  • 1 csomag leveles tészta
  • kristálycukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 30 dkg friss ribizli

Elkészítés:

A leveles tésztát kihajtogatjuk és kb. 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit.

165°C-ra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot, és 190°C-ra emelt hőmérsékletű sütőben készre sütjük a korongokat, további kb. 10 perc alatt.

A tejszínből kemény habot verünk, majd a mascarponéval, a vaníliarúd kikapart magjaival és a porcukorral stabil krémmé keverjük.

A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét ribizli szemekkel, rányomunk egy másik korongot, amire kerül egy kevés krém, egy fürt ribizli és egy leheletnyi porcukor!

Ribizli helyett készíthetjük eperrel, málnával, szederrel vagy akár áfonyával is.

Megjegyzés:

A receptet Viszóczky Bence küldte be. Köszönjük!