Mini profiterol vaníliás tejszínes krémmel kehelyben

Mini profiterol vaníliás tejszínes krémmel kehelyben
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 14 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 3,5 dl víz
  • 4 db tojás
  • a krémhez:
  • 3 dl tejjel
  • 1 csomag Aranka krémpor
  • valamint:
  • 7 dl Hulala tejszín
  • 14 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 3,5 dl víz
  • 4 db tojás
  • 3 dl tejjel
  • 1 csomag Aranka krémpor
  • 7 dl Hulala tejszín

Elkészítés:

A vizet a vajjal közepes lábosba tesszük és közepes hőfokon felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet és addig keverjük, amíg a massza cipóvá áll össze. Levesszük a tűzhelyről és 5 percig hűlni hagyjuk.

Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól kikeverjük. Tovább verjük, amíg sima, fényes masszát nem kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis gombócokat nyomunk belőle, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni ez idő alatt.

Ha megsültek hagyjuk őket kihűlni. Ezután megcsináljuk a krémet. A tejszínt felverjük (cukrot nem kell bele tenni, ha cukros tejszínt veszünk). A fánkokat megtöltjük a tejszínhabbal, a maradékot félretesszük.

Felverjük az Aranka krémport a tejjel, majd összekeverjük a maradék tejszínhabbal. Fogunk egy nagyobb méretű üvegkelyhet és elkezdjük belepakolni előszőr a fánkokat, majd egy réteg krémet. Ezt folytatjuk, amíg a tál tele lesz. A legtetejét a krémmel fejezzük be, erre szórhatunk reszelt csokoládét, csokoládé forgácsot.

Megjegyzés:

A receptet Martinné Bartók Rita küldte be. Köszönjük!