Mini pavlova

Mini pavlova

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet

A krémhez:

  • 2 tojásfehérje
  • 4-6 evőkanál habtejszín
  • 10 dkg fehércsoki
  • 2 csomag vaníliás cukor

Valamint:

  • 1 grapefruit

Elkészítés:

Elkészítés:

Verjük habbá a tojásfehérjéket! Adjuk hozzá a cukrot kanalanként, majd a kakaót, a keményítőt és az ecetet! Kemény habot kapunk.

Nyomjuk a masszát kis adagokban egy sütőpapírral bélelt tepsibe habzsák segítségével!

Tegyük be a sütit a 180 fokra előmelegített sütőben! Egyből vegyük le a hőfokot 150 fokra! 75 perc múlva kapcsoljuk ki a sütőt! Hagyjuk állni a sütiket nyitott sütőajtónál!

Krém:

Olvasszuk fel vízgőz fölött a felkockázott csokit a tejszínnel!

Verjük habbá a tojásfehérjét, majd forgassuk bele a csokiba!

A kihűlt pavlovákra rákanalazzuk a csokikrémet, majd a tetejüket grapefruit szeletekkel díszítjük.

Neked ajánljuk