Mini málnás mille fuille

Mini málnás mille fuille
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 csomag leves tészta
  • 3 dl cukrász tejszín
  • 1 csomag fehér csoki darabos puding
  • 30 dkg málna
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 1 csomag leves tészta
  • 3 dl cukrász tejszín
  • 1 csomag fehér csoki darabos puding
  • 30 dkg málna
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • porcukor

Elkészítés:

A leveles tésztát kihajtogatjuk és kb. 5,5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

Egy tepsire sütőpapírt rakunk, megszórjuk cukorral, rárakosgatjuk a tésztakorongokat, megszórjuk ezt az oldalukat is cukorral, rárakunk még egy sütőpapírt és nehezékként egy másik tepsit.

165 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd levesszük a tepsit és a sütőpapírt, szórunk rá még egy vékony réteg cukrot és visszatesszük a közben 190 fokra melegített sütőbe, ahol további kb. 10 perc alatt készre sütjük a korongokat.

A fejszínbabot felverjük a fehér csokis darabos pudingporral.

A korongokat kettesével párosítjuk, az egyik korongra nyomunk egy nagy adag krémet csillagcsöves nyomózsákból, körberakjuk a szélét málnával, rányomunk egy másik korongot, a tetejére egy szem málna jön és leheletnyi porcukor.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti