Mini málnás habcsók torta

Mini málnás habcsók torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás fehérje
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál almaecet
  • 30 dkg fagyasztott málna (vagy friss)
  • 3 dl cukrász tejszín
  • a szóráshoz:
  • porcukor
  • 4 db tojás fehérje
  • 1 csipet
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál almaecet
  • 30 dkg fagyasztott málna (vagy friss)
  • 3 dl cukrász tejszín
  • porcukor

Elkészítés:

A tojásfehérjét felverjük, közben egy csipet sót adunk hozzá. Amikor kifehéredik és felhabosodik, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg kemény és fényes nem lesz a hab. Ekkor beleforgatjuk a keményítőt és az almaecetet.

A sütő tepsijét kibéleljük sütőpapírral és négy közepes nagyságú felhalmozott habcsókot formázunk, melyeknek közepébe egy kanállal mélyedést készítünk. A megformázott habcsókot 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a sütő hőmérsékletét 140 fokra csökkentjük és úgy sütjük 40 percig. Ha elkészült, a sütőben hagyjuk kihűlni résre nyitott ajtónál.

Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük. Ha kihűltek a Pavlova-tortácskák, tejszínhabot teszünk a tetejére és feldíszítjük a málnával, majd a tetejét porcukorral megszórjuk

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti