Elkészítés:
A lángoshoz langyosra melegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen felfuttatjuk. Az élesztős tejet a sóval kevert liszthez adjuk, majd kidagasztjuk. Lekenjük olajjal, majd lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
A paradicsomszószhoz kevés olajon megpirítjuk a finomra felvágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, illetve a felkockázott paradicsomot. Addig főzzük közepes lángon, amíg sűrű paradicsomszósz lesz belőle, végül sózzuk, borsozzuk, oregánóval vagy bazsalikommal ízesítjük. Ha nagyon darabos, botturmixszal pürésítjük.
A lángos tésztájából olajos kézzel kisebb darabokat szakítunk, majd 6-8 cm átmérőjű, 1 cm vastag lepényekké formázzuk. Felhevített serpenyőben, bő olajban mindkét oldalán 1-1 percig sütve arany színűre sütjük.
A kisült lángosokat papírtörlőre szedjük, majd paradicsomszósszal megkenve, reszelt sajttal megszórva kínáljuk. (Vékonyra felszeletelt mozzarella sajtot is tehetünk a tetejére.)
Megjegyzés:
A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!