Mini krumplis lepény ajvárral

Mini krumplis lepény ajvárral

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 25-30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 4 dl olaj
  • *
  • a tálaláshoz:
  • 20 dkg ajvár

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és bő sós vízben puhára főzzük. A megfőtt krumplit krumplinyomón átnyomjuk, sózzuk és hagyjuk kihűlni. Beleütjük a tojást, apránként hozzáadjuk a lisztet és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát fél centi vastagságúra kinyújtjuk, rombusz vagy téglalap alakúra vágjuk és forró olajban mind két oldalát szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felitassuk.

Ajvárt kínálunk mellé mártogatósnak.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk