Mini ischler (tojáshabos)

Mini ischler (tojáshabos)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • a töltelékhez:
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • a bevonathoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 kávéskanál étolaj
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 kávéskanál étolaj

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd húsz percig a hűtőben pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúra kinyújtjuk és kisebb pogácsa szaggatóval (4 cm-es) köröket szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket és előmelegített sütőbe tesszük.

A tésztát addig sütjük, amíg halvány barna nem lesz. (A barnaságát a méz okozza.) Ezután a korongokat kihűlni hagyjuk.

A 4 tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük.

Veszünk egy korongot, arra óvatosan körkörös mozdulatokkal nyomunk a tojáshabból, majd ráteszünk egy tészta korongot. Amikor ezzel kész vagyunk gőz felett a csokoládét felolvasztjuk az olajjal.

A mini ischlereket a csokoládéban megforgatjuk, majd hideg helyen hagyjuk megdermedni.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!