Mini habos epres süti

Mini habos epres süti

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

6 darabhoz:

  • 10 dkg keksz (csokis vagy zab, mindegy)
  • 1,5 dl eperpüré
  • 20 dkg túrókrém
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor (az eper édességétől is függ)

a csokimázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • csokiba mártott eprek a díszítéshez

Elkészítés:

6 kis szilikon vagy csatos tortaformát kivajazunk. A kekszet apróra daráljuk a vajjal, és 6 részre osztva minden mélyedésbe teszünk belőle, majd szorosan lenyomkodjuk.

Felverjük a tejszínhabot. A túrót elkeverjük az eperpürével, a porcukorral, majd fellazítjuk a tejszínhabbal. 6 részre osztva rákanalazzuk a kekszalapra, majd elsimítjuk a tetejét, és hűtőben hűtjük egy éjszakán át.

A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, és az apróra tört csokoládét elkeverjük benne. Ha már nem forró, ráöntjük a lehűlt epertortákra, és hűtjük 30 percig.

Az eper és a csoki tökéletes kombináció egy csodás desszerthez. A túrókrém pedig megkoronázza ezt a csodás ünnepi sütit.

Neked ajánljuk