Mini fahéjas fánk

Mini fahéjas fánk

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1,5 dl tej
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl olaj
  • *
  • a szóráshoz:
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját és a csipet sót. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor kezd összeállni, akkor apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat, jól kidagasztjuk, egy közepesen lágy tésztát kapunk. Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk konyharuhával és 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk és a legkisebb szaggatóval (vagy pohárral) kiszaggatjuk, majd konyharuhával letakarva, hogy ne száradjon ki, 10 percig ismét újrakelesztjük.

Ezután közepesen meleg olajban kisütjük, az első oldalt fedő alatt sütjük, majd megfordítjuk és azt már anélkül.

A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük. A fánkokat porcukorral és fahéjjal meghintve tálaljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek