Mini croissant sajttal és baconnel

Mini croissant sajttal és baconnel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

20-22 db-hoz:

  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 5 dkg sajt (parmezán, trappista..)
  • 1 evőkanál mák (egész)
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítés:

A bacon szeleteket félbevágjuk, hogy beleférjenek majd a tésztába.

Az előnyújtott leveles tésztát a papírból kitekerjük, majd vízszintesen félbevágjuk. Ezután mindkét tésztacsíkot cikkekre vágunk. (Én 7 cm-es cikkekre vágtam fel.)

Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, majd a mákkal. (A mákból hagyjunk a tetejére is)

A megszórt tésztacikkekre ezután ráteszünk egy-egy félbevágott baconszeletet, majd feltekerjük.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, és egymástól kicsit távolabb rátesszük a feltekert tekercseket.

Ezután vékonyan lekenjük tojással, és megszórjuk ízlés szerint mákkal.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit melegebb fokon (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem) szép pirosra, ropogósra sütjük.

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.

Neked ajánljuk