Mindenmentes hamburger

Mindenmentes hamburger
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a zsemléhez (4 darabhoz):
  • 100 g hajdinaliszt
  • 20 g tápiókakeményítő
  • 40 g útifűmaghéj
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1,8 dl víz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál GM szódabikarbóna
  • 2 evőkanál borecet vagy almaecet
  • a húspogácsához:
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 mokkáskanál só
  • bors
  • továbbá:
  • uborka
  • saláta
  • paradicsom
  • paprika
  • lilahagyma
  • mustár
  • ketchup
  • 100 g hajdinaliszt
  • 20 g tápiókakeményítő
  • 40 g útifűmaghéj
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1,8 dl víz
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál GM szódabikarbóna
  • 2 evőkanál borecet vagy almaecet
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 mokkáskanál
  • bors
  • uborka
  • saláta
  • paradicsom
  • paprika
  • lilahagyma
  • mustár
  • ketchup

Elkészítés:

A lisztet, a tápiókát, az útifűmaghéjat egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, a chia magot, a kókuszolajat, a közepébe mélyedést készítünk, beleszórjuk a szódabikarbónát, és ráöntjük a bor-, vagy almaecetet, hagyjuk, hogy kipezsegjen, majd a pontosan kínért vizet is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Egy meglehetősen lágy masszát fogunk kapni!

Pihentetjük 10 percig, majd 4 zsemlét formázunk belőle (nekem egyenként 10-10 dekásak voltak), sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A darált marhahúst a sóval, borssal összegyúrjuk, majd 4 gombócot készítünk belőle, amit a tenyerünk között kisé szétlapítunk. Teflon serpenyőben mindkét oldalát átsütjük.

A zsemléket kettévágjuk, majd a husival és a zöldségekkel megpakoljuk, mustárral meglocsoljuk, és azonnal kínáljuk

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!