Mindenmentes habkarika

Mindenmentes habkarika
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 20 dkg eritritpor vagy porXukor
  • 50 g csicseriborsó konzerv lé
  • por állagú ételszínezék (opcionális)
  • 20 dkg eritritpor vagy porXukor
  • 50 g csicseriborsó konzerv lé
  • por állagú ételszínezék (opcionális)

Elkészítés:

A csicseri levet a felére forraljuk (25 g). Az édesítőszer felét a robotgép üstjébe, (ha színezni szeretnénk, itt adjuk hozzá, a por állagú színezéket) öntjük, rá a csicseri levet, átforgatjuk, majd a maradék édesítőszert is hozzáadjuk, és elkezdjük kevertetni a habverővel, teljes fokozaton. Akkor készült el a hab, amikor habverőn csúcsot képez. (Nálam ez kb. 10 perc volt.)

A habot csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat nyomjuk belőle (nekem kereken 13 db lett).

A sütőt 100 fokra előmelegítjük és betesszük a tepsit. Kb. 25-30 percig érdemes „sütni”.

Amikor kivesszük a sütőből, még elképzelhető, hogy lágy a habcsók, de mire teljesen kihűl meg is szilárdul.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!