Mimóza szelet

Mimóza szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg ráma margarin (szobahőmérsékletű)
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejlföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

a krémhez:

  • 25 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • kisebb citrom leve + lereszelt héja

a tésztalap kenéséhez:

  • sárgabarack lekvár

a tetejére:

  • porcukor

(a tepsi mérete: 20 x 36 cm-es)

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.

A lisztezett, sík felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 8-10 perc alatt (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).

Amíg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd állandó kavargatás mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd félretesszük hűlni.

A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A KIHŰLT lisztes pépbe kanalanként belekeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.

Összeállítás: az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.

Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakúra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk