Mimóza szelet

Mimóza szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta hozzávalói:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg ráma margarin (szobahőmérsékletű)
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejlföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • a krémhez:
  • 25 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • kisebb citrom leve + lereszelt héja
  • a tésztalap kenéséhez:
  • sárgabarack lekvár
  • a tetejére:
  • porcukor
  • (a tepsi mérete: 20 x 36 cm-es)
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejlföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • 25 dkg Rama margarin
  • 23 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7,5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 db citrom
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor
  • (a tepsi mérete: 20 x 36 cm-es)

Elkészítés:

A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk.

A lisztezett, sík felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 8-10 perc alatt (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).

Amíg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet: a tejben a lisztet csomómentesre keverjük, majd állandó kavargatás mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd félretesszük hűlni.

A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A KIHŰLT lisztes pépbe kanalanként belekeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.

Összeállítás: az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.

Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakúra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti