Milkás vaníliás parfé

Milkás vaníliás parfé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az első, vaníliás-csokis réteghez:
  • 3 dl tejszín
  • vanília aroma (vagy vanília rúd kikapart belseje esetleg vaníliás cukor)
  • 1 dl sűrített tej
  • cukor ízlés szerint
  • továbbá:
  • 10 dkg Milka tejcsokoládé
  • 1 dl sűrített tej
  • a milkás krémhez:
  • 20 dkg Milka tejcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl sűrített tej
  • valamint:
  • piskóta korong vagy normál babapiskóta
  • 5 dkg étcsokoládé bevonó
  • 3 dl tejszín vanília aroma (vagy vanília rúd kikapart belseje esetleg vaníliás cukor)
  • 1 dl sűrített tej
  • cukor
  • 10 dkg Milka tejcsokoládé
  • 1 dl sűrített tej
  • 20 dkg Milka tejcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl sűrített tej
  • piskóta korong vagy normál babapiskóta
  • 5 dkg étcsokoládé bevonó

Elkészítés:

1dl sűrített tejben olvasszuk fel a 20 dkg csokit. Hagyjuk kihűlni. 3 dl tejszínt verjük kemény habbá és a csokis krémet keverjük hozzá.

Egy tetszőleges formát béleljünk ki folpackkal és a szélei lógjanak ki a formából. Öntsük bele a krémet.

A 10 dkg csokit olvasszuk fel az 1 dl sűrített tejjel, de egybe is megtehetjük csak akkor tegyük félre ezt a mennyiséget. Öntsük a krémre. Tegyük mélyhűtőbe.

A 3 dl tejszínt verjük habbá cukorral, vaníliával és keverjük hozzá a sűrített tejet is.

Öntsük a formába ezt is és takarjuk be a piskótákkal. Ez lesz majd az alja a parfénak. Egy éjszakára tegyük mélyhűtőbe.

Vegyük ki a formából és öntsük nyakon az étcsokoládé bevonóval.

Másnap kivesszük a formából és nyakon öntjük az étcsokis tortabevonóval.

(Én most pont fordítva készítettem el: a vaníliás krémmel kezdtem, erre jött a sűrűbb, majd a lazább milkás krém.)


Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!