Milánói rizottó

Milánói rizottó

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személyre:

  • 45 dkg rizs
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. marhavelő
  • 1 kk. sáfrány
  • 3 ek. forró víz
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1,5 liter tyúkhúsleves
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A sáfrányt 15-20 percig forró vízben áztatom.

Serpenyőben felmelegítem az olajat és a vaj felét, s három percig pirítom benne a megtisztított és finomra vágott hagymát. Hozzáadom a velőt és a rizst, óvatosan kavargatom 5 percig, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Hozzáöntöm a bort, s addig melegítem a rizst, amíg a bor csaknem elpárolog, majd hozzáöntök egy csésze levest, s addig főzöm, amíg a rizs fel nem szívja.

Folyamatosan hozzáöntöm a megmaradt levest, és kevergetem, amíg a rizs meg nem puhul, s nem lesz krémes. Ízlés szerint sózom, borsozom, hozzákeverem a megmaradt vajat és a parmezán sajtot.

Neked ajánljuk