Milánói rántott sertéskarajjal

Milánói rántott sertéskarajjal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet kicsontozott sertéskaraj
  • 1 tojás
  • 2 ek. tej
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • őrölt bors
  • olaj
  • 4 citromkarika
  • 35 dkg makaróni vagy spagetti
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg sonka
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 tk. oregánó
  • 1 tk. őrölt bors
  • 2 tk. cukor
  • 2 dl víz
  • sajt

Elkészítés:

A forró olajban megdinsztelem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Hozzáadva megpirítom a sonkát is, majd ráteszem a gombát. Sózom, borsozom, megvárom, hogy összeessen, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, felöntöm vízzel és a felsorolt fűszerekkel ízesítem. Kis lángon főzöm kb. 15 percig.

A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom, és bepanírozom, forró olajban kisütöm.

Amíg a húst sütöm, a tésztát sós vízben kifőzöm, leszűröm, és a mártással összeforgatom.

Együtt tálalom. A húshoz citromkarikát teszek, a tésztához pedig reszelt sajtot.

Neked ajánljuk