Mikulás palacsinta

Mikulás palacsinta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz
  • piros ételfesték (jó minőségű)
  • 4 db banán
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • szénsavas ásványvíz
  • piros ételfesték
  • 4 db banán

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. (A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.)

A tészta felét bevonatos serpenyőben egyenként kisütjük és hűlni hagyjuk. A maradék tésztához piros ételfestéket öntünk és ezeket is kisütjük.

A világos palacsintákból egy műanyag tálat sablonnak véve kivágjuk a Mikulás fejét, kicsi kör szaggatóval pedig a szemeket, orrot és a szemöldököt. A piros palacsintákból kiszabjuk a Mikulás sapkákat.

Tányérra helyezzük a fej részt, rá a piros sapkát, majd a szemeket, szemöldököt és az orrot. A szakállt és a sapka alsó részét felszeletelt banánból rakjuk ki.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti