Mikrós diós birsalmasajt

Mikrós diós birsalmasajt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg birsalma
  • 80 dkg cukor
  • 25 dkg dió
  • fahéj

Elkészítés:

Megfőzöm fél óra alatt a megmosott birsalmákat, és ha kihűlt, leszedem a magházról a húst, kivágom a hibás részeket.

Összeaprítom botmixerrel, adok hozzá 80 dkg cukrot, ízlés szerint fahéjat.

Ezután beteszem a mikróba, és 4x5 perc alatt felforrósítom. Az 5. perc után megkeverem, majd visszateszem a mikróba még 5 percre... stb. A végén hozzákeverem a durvára aprított diót.

Fóliával kibélelt formába vagy lapos tálcára öntöm, pár napig hűvösebb helyen pihentetem.

Tipp: Készíthető dió nélkül is, illetve még különlegesebb pisztáciával is.

Így készítve nem ragad le, nagyon gyors és praktikus.

Neked ajánljuk