Hozzávalók:
  • 1/2 kg liszt
  • 1 dl tej
  • 10 dkg dejó
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek. olaj
  • tejföl
  • kevés élesztő
  • langyos víz
  • 1/2 kg liszt
  • 1 dl tej
  • 10 dkg dejó
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek. olaj
  • tejföl
  • élesztő

Mikrós aranygaluska

Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Langyos, cukros tejben futtatom az élesztőt és liszttel, sóval, langyos vízzel dolgozom össze.

Ha megkelt, akkor galuskákat szaggatok kikent tepsibe.

Tetejét olajozom, dejós cukorral hintem.

Így rétegzem, de a tetején galuska legyen, amit tejföllel megkenek.

Grillezős fokozaton sütöm 10 percet a mikróban.