Mikádó piskótatekercs

Mikádó piskótatekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • kb. 15 szelethez: 
  • a piskótatekercshez: 
  • 4 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • *
  • a krémhez: 
  • 2 bio narancs
  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál narancslikőr
  • *
  • a mázhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • *
  • a díszítéshez:
  • 2 doboz mikádó (csokiba mártott ropi)

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját simára keverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Végül beleforgatjuk a fehérjehabot. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 12 percig sütjük. Enyhén nedves tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és azonnal feltekerjük. A konyharuhába csomagolva hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez a narancsokat megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kicsavarjuk. A narancshéjat 1 dl narancslével kis lábosban felforraljuk. A tojásokat a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a keményítőt is. A narancsléhez csorgatjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a likőrt is beleöntjük. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a csokoládét a tejszínbe tördeljük, sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük.

A piskótát kitekerjük, megtöltjük a narancskrémmel, és újra feltekerjük. Bevonjuk a csokoládéval, és amíg nem szárad meg, rárakosgatjuk a mikádókat. Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük szeletelés előtt.

Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek