Mézeslapos krémes

Mézeslapos krémes

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk egyforma lapokká, és megsütjük őket, de vigyázzunk, mert gyorsan nagyon megbarnulnak.

A krémhez a vajat, a porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot habosra keverjük. A tejből, lisztből, 2 evőkanál porcukból és a 2 tojássárgájából sűrű, sima krémet főzünk, majd amikor kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel, és megtöltjük a lapokat.

Az egészet egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.

Neked ajánljuk