Mézeskalácstorta rolettivel

Mézeskalácstorta rolettivel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg tejcsoki
  • 10 dkg mézeskalács
  • 30 dkg túró
  • 2 tk sütőpor
  • 1 mk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg roletti
  • 5 dkg keményítő
  • 2 lap zselatin
  • 2 ek konyak
  • 4 ek méz
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek ribizlilekvár

Elkészítés:

1: A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel verjük keményre, a végén rakjuk bele a cukrot. Adjuk hozzá a sárgákat, szitáljuk rá a sütőporral, a kakaóval, a fűszerkeverékkel és keményítővel elkevert lisztet, majd forgassuk össze. Öntsük kapcsos tortaformába a tésztát, és előmelegített sütőben süssük 200 fokon 15 percig. Ezután hagyjuk kihűlni.

2: A túrót ízesítsük a konyakkal és a mézzel. A beáztatott, majd kinyomkodott, feloldott zselatint dolgozzuk a masszába. Verjük fel a tejszín felét 1 csomag vaníliás cukorral. Forgassuk bele a szétmorzsolt mézeskalácsot és a durvára aprított csokoládét.

3: A piskótát vágjuk 2 lapra. Az alsót kenjük meg lekvárral, és a krémet kupolaszerűen halmozzuk rá. A másik lapot pedig borítsuk rá.

4: A maradék tejszínt verjük fel a másik csomag vaníliás cukorral, vonjuk be vele a tortát, szórjuk meg kakaóval, végül díszítsük a rolettikkel.

Neked ajánljuk