Mézeskalácsos kifli szilvalekvárral

Mézeskalácsos kifli szilvalekvárral

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál rum vagy rumaroma
  • szilvalekvár

Elkészítés:

Elkészítés: A lisztet a mézeskalács fűszerkeverékkel, a sütőporral és a margarinnal elmorzsáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumot vagy rumaromát, a langyos mézet, és összedolgozzuk. Ha nem áll össze a tészta, akkor adjunk hozzá kevés hideg vizet. Ha összeállítottuk a mézes tésztát, lefedve 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

1 óra elteltével a tésztát kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd a cipókat 3 mm vastagságú körökre nyújtjuk. 8 részre vágjuk, kevés szilvalekvárral megkenjük, majd a cikkek szélesebb részétől haladva feltekerjük őket. Végeit lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, olvasztott csokoládéval lecsurgathatjuk, de ízlés szerint meghinthetjük vaníliás porcukorral is.

Neked ajánljuk