Mézeskalács torta csokoládékrémmel

Mézeskalács torta csokoládékrémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag instant kávépor
  • 200 g étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 150 g cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 100 g liszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 20 g kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 300 g fehér csokoládé
  • 50 g bevonó étcsokoládé
  • 10 g olaj
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag instant kávépor
  • 200 g étcsokoládé
  • 6 db tojás
  • 150 g cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 100 g liszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 20 g kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 300 g fehér csokoládé
  • 50 g bevonó étcsokoládé
  • 10 g olaj

Elkészítés:

A sütőt 180C°-ra előmelegítjük.

A krémhez a tejszínt egy lábasban felmelegítjük és hozzáöntjük a kávéport. Levesszük a tűzről, csokoládé darabokat törünk bele, majd hagyjuk elolvadni. Lefedjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 3 evőkanál hideg vizet, 1 csipet sót és cukrot. A sárgáját elkeverjük. Hozzákeverjük a fehérjét, a lisztet, a keményítőt, a kakaóport, a mézet és a sütőport, majd csomómentesre keverjük.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a masszát és 30-35 perc alatt megsütjük. Kivesszük és lehűtjük. Vízszintesen 4 egyenlő részre vágjuk.

A csokoládékrém 1/3-át az első lapra rákenjük, majd erre jön a második lap, arra a krém 1/3 része, erre a harmadik lap, a maradék krém, a tetejét a negyedik lappal lezárjuk.

Vízfürdőn egy edényben a fehércsokoládét az olajjal felolvasztjuk. Amikor megolvadt, lekenjük a tortánk egész felületét és hagyjuk kihűlni.

Vízfürdőn megolvasztjuk az étcsokoládét és egy kanál segítségével csíkokat húzunk a sütemény tetejére, majd hagyjuk, hogy megdermedjen.