Mézeskalács tiramisu

Mézeskalács tiramisu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 bió narancs
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • fél dl barna rum
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 8 darab mézes puszedli
  • 2 dl tej
  • 2 bió narancs
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • fél dl barna rum
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 dl tejszín
  • 8 darab mézes puszedli
  • 2 dl tej

Elkészítés:

A narancsokat megmossuk, leszárítjuk, az egyiknek a héját lereszeljük, a másikat meghámozzuk és a héjat vékony csíkokra vágjuk.

A mascarponét a cukorral, a rummal, a reszelt narancshéjjal és a fahéjjal krémesre keverjük, a habbá vert tejszínnel lazítjuk.

Kikészítünk 4 poharat vagy egy nagyobb üvegtálat és az aljukat megkenjük egy kis krémmel.

A tejet megmelegítjük. A mézes puszedliket a tejbe beáztatjuk, majd a poharakba vagy az üvegtálba rakjuk. Erre egy réteg krémet kanalazunk, rá egy réteg puszedlit és végül a maradék krémet. Megszórjuk a narancshéjcsíkokkal és tálalás előtt 1-2 órát hűtőben pihentetjük.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti