Mézeskalács ládikó, ehető Adventi naptárral (gluténmentesen)

Mézeskalács ládikó, ehető Adventi naptárral (gluténmentesen)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg rizsliszt
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 30 dkg méz
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás

díszítés (íróka):

  • 1 tojás fehérje
  • kb. 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Hozzáöntjük az olvasztott mézet és az olvasztott kókuszzsírt, majd a felvert tojást. Összegyúrjuk, és 3-4 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve rizslisztezett munkafelületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Vastagabb papírból elkészítjük a sablont, amit a tésztára helyezve körbevágunk.

A hatszögből (21 cm átmérőjű körből kialakított szabályos hatszög) kettő darab kell, a téglalapból (9 x 7 cm) pedig hat.

Sütőlapra helyezzük a formákat és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Ha teljesen kihűlt a mézeskalács, először díszítjük a lapokat, majd ha teljesen megszáradtak, összeállítjuk.

Az összeállításnál is írókát használunk.

(A maradék mézes tésztából formákat szúrtam ki, megsütöttem, és írókával 1-24-ig beszámoztam.)

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk