Mézeskalács-házikó

Mézeskalács-házikó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a mézeskalácshoz:
  • 250 g sótlan vaj
  • 200 g barnacukor
  • 7 evőkanál arany szirup vagy méz
  • 600 g finomliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • a díszítéshez:
  • 2 tojásfehérje
  • Dekor toll
  • 500 g porcukor +extra a szóráshoz
  • cukorbotocskák
  • különféle cukorkák
  • ehető golyócskák
  • 250 g sótlan vaj
  • 200 g barnacukor
  • 7 evőkanál arany szirup vagy méz
  • 600 g finomliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojásfehérje
  • Dekor toll
  • 500 g porcukor +extra a szóráshoz
  • cukorbotocskák
  • különféle cukorkák
  • ehető golyócskák

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy lábasban keverjük össze a vajat, a cukrot és a szirupot vagy a mézet, és melegítsük fel közepes hőfokon.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszert, és adjuk hozzá a vajas keverékhez. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá pár csepp vizet.

Nyújtsuk ki a tésztát, és sablon segítségével vágjuk ki a házikó falait. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és tegyük a sütőbe. Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz, majd hagyjuk kihűlni.

Keverjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd tegyük habzsákba. Ez fogja a háza falait és a tetőt összeragasztani. Ezután pihentessük 3 órán keresztül, hogy megszáradjon. A díszítéshez használjunk dekortollat, cukorkákat, porcukrot.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsák Sándorné küldte be. Köszönjük!