Mézeskalács glutén- és tejmentesen

Mézeskalács glutén- és tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 125 g méz
  • 100 g cukor
  • 50 g margarin
  • csipet só
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 kávéskanál kanál szódabikarbóna
  • 300 g lisztkeverék
  • 1 db M-es tojás

Elkészítés:

A mézet, cukrot, margarint vízgőz felett egyneművé olvasztjuk.

Közben egy tálba bele rakjuk a lisztet, kakaóport, fahéjat, szódabikarbónát, a tojást, sót, jól összekavarjuk, majd hozzá keverjük az olvasztott masszánkat.

Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk és egy éjszakát pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.

(Én azonnal kinyújtottam, kiszaggattam és megsütöttem – isteni lett!)

Neked ajánljuk