Mézeskalács glutén- és tejmentesen

Mézeskalács glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 125 g méz
  • 100 g cukor
  • 50 g margarin
  • csipet só
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 kávéskanál kanál szódabikarbóna
  • 300 g lisztkeverék
  • 1 db M-es tojás
  • 125 g méz
  • 100 g cukor
  • 50 g margarin
  • csipet
  • fahéj
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 kávéskanál kanál szódabikarbóna
  • 300 g lisztkeverék
  • 1 db M-es tojás

Elkészítés:

A mézet, cukrot, margarint vízgőz felett egyneművé olvasztjuk.

Közben egy tálba bele rakjuk a lisztet, kakaóport, fahéjat, szódabikarbónát, a tojást, sót, jól összekavarjuk, majd hozzá keverjük az olvasztott masszánkat.

Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk és egy éjszakát pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.

(Én azonnal kinyújtottam, kiszaggattam és megsütöttem – isteni lett!)

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!