Mézeskalács fűszeres piskóta gluténmentesen

Mézeskalács fűszeres piskóta gluténmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • 0,5 liter tej
  • 40 dkg liszt (GM rizsliszt)
  • narancslekvár
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • *

a díszítéshez:

  • kandírozott citrom
  • kevés csoki

Elkészítés:

A két tojást a porcukorral és a lekvárral kézi habverővel kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a fahéjat, a cukrozatlan kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket. Végül hozzáadjuk az olajat a tejet és a lisztet. Jól kikeverjük az egészet, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra (alul-felül sütés) előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

Még melegen kettévágjuk a tésztát, mindkettőt megkenjük narancslekvárral, és a már előzőleg, gőz fölött felolvasztott két tábla fehér csokit rácsorgatjuk mindkét tésztára.

Ezután az egyik tésztát a másikra helyezzük és egy órára a hűtőbe tesszük. Kandírozott citrommal kis csokidarabokkal díszítjük.

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk