Mézeskalács croissant

Mézeskalács croissant
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • a töltelékhez:
  • 12 dkg aszalt barack
  • 1 dl narancslé
  • 12 dkg marcipán
  • a mázhoz:
  • 8 dkg porcukor
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg méz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi
  • 12 dkg aszalt barack
  • 1 dl narancslé
  • 12 dkg marcipán
  • 8 dkg porcukor
  • 1 evőkanál narancslé

Elkészítés:

A tojást, a tojássárgáját keverőtálba tesszük, és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, mézet, fűszerkeveréket és jól kikeverjük. Beleszórjuk a sütőport, lisztet, sót, és tésztát gyúrunk. Egy éjszakán át letakarva, hűtőben pihentetjük.

A tojást, a tojássárgáját keverőtálba tesszük, és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, mézet, fűszerkeveréket és jól kikeverjük. Beleszórjuk a sütőport, lisztet, sót, és tésztát gyúrunk. Egy éjszakán át letakarva, hűtőben pihentetjük.

Az aszalt barackot apróra vágjuk, és összefőzzük a narancslével. Levesszük a tűzről, majd amikor kihűlt, belereszeljük a marcipánt, és összekeverjük.

A tésztát 3 részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 24 cm-es tortaalappal körbevágjuk. A kapott kört 12 cikkre vágjuk. A cikkek külső részére kiskanálnyit tölteléket teszünk, majd feltekerjük. Ezt ismételjük, amíg van tésztánk. A kapott kis croissantokat sütőpapírral borított lapra tesszük és 1801 fokra előmelegített sütőben kb. 12-14 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve lehűtjük.

A mázhoz átszitáljuk a porcukrot és kikeverjük a narancslével. Sűrűnek, de nyomhatónak kell lennie. Kis papírzsákot hajtogatunk, beletesszük a cukormázat, és a sütemények tetejére nyomjuk, így díszítjük.