Mézes zserbó

Mézes zserbó

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 0,5 dl tej
  • 1 kiskanál kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 50 dkg liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

a mázhoz:

  • 5 dkg margarin
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés:

A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével vízgőz fölött kb.15 perc alatt kicsit sűrű masszává főzzük, majd a tűzről levéve összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel.

4 részre osztjuk és lisztezett sütőpapíron kb. 23x30 cm-es lapokká nyújtjuk. 180n fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük vigyázva, mert gyorsan megéghet.

A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve felforraljuk. A darát vékony sugárban, folytonos keverés közben beleszórjuk, és 4-5 perc alatt sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük. A tejes darát evőkanalanként beledolgozzuk.

A lapokat betöltjük a krémmel.

A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük. Legalább 1 éjszakát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk