Hozzávalók:
  • 1/2 kg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 36 dkg
  • 3 ek. cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 3 db tojássárga
  • 4 ek. olvasztott méz
  • 3 ek. tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. liszt
  • 6 dl tej
  • 4 ek. rum
  • fél kg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 36 dkg cukor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 tojás
  • 4 ek. olvasztott méz
  • 3 ek. tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. liszt
  • 5-6 dl tej
  • 3-4 ek. rum
  • 3 ek. cukor

Mézes zserbó

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Fél kg lisztet elmorzsolok 10 dkg vajjal.

Hozzáadok 16 dkg cukrot, a szódabikarbónát, és a 2 tojást, az olvasztott mézet és a tejfölt, jól eldolgozom.

5 egyforma részre osztom és félreteszem pihenni, utána vékonyra nyújtva 5 lapot sütük a tepsi hátoldalán.

A tojássárgákból, a 3 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, 3 ek. liszttel, és a tejjel krémet főzök, kihűtöm.

20 dkg vajat 20 dkg cukorral, és a rummal habosra keverek, hozzákeverem a krémet is, és megkenem vele a mézes lapokat.

A tetejét bevonhatom csokoládémázzal, vagy meghinthetem vaníliás cukorral.

Másnap érdemes fogyasztani.