Mézes vaníliás keksz

Mézes vaníliás keksz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • a szóráshoz:
  • 5 dkg kristálycukor
  • a bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Ezután lisztezett deszkán 3 mm-re nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. A kekszeket meghintjük nagy szemű cukorral és 200 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük.

A csokit az étolajjal mikróban felolvasztjuk, majd a már kihűlt kekszek egyik felét az olvaszottt csokiba mártjuk. Rácsra rakjuk száradásig.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!