Mézes tiramisu szelet

Mézes tiramisu szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg vaj
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • a krémhez:
  • 750 ml tej
  • 1 csomag főzős tejszínes pudingpor
  • 2 csomag főzős tiramisu pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 18 db babapiskóta
  • 1-2 dl kávé
  • 1 evőkanál rum
  • kakaópor
  • a tetejére:
  • 2,5 dl Meggle cukrászhab
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg vaj
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1-2 evőkanál tej
  • 750 ml tej
  • 1 csomag főzős tejszínes pudingpor
  • 2 csomag főzős tiramisu pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 18 db babapiskóta
  • 1-2 dl kávé
  • 1 evőkanál rum
  • kakaópor
  • 2,5 dl Meggle cukrászhab

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mézet, a vajat és a cukrot összekeverjük és felmelegítjük. (Nem forraljuk!) Kimérjük egy tálba a lisztet és szódabikarbónát, majd összekeverjük a meleg mézes masszával és a tojással. Puha gyúrható tésztát gyúrunk, ha kemény lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet!

A tésztát két részre osztjuk, és 20×30 cm-es tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsi hátán szilikonos sütőpapíron egymás után 180 fokra előmelegített sütőben 6 perc alatt megsütjük. (Sütés előtt pár helyen megszurkáljuk.)


Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A pudingokat (mind hármat együtt ) a tejjel, cukorral megfőzzük és kihűtjük. A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük. Az így kapott krémet kettéosztjuk úgy, hogy a felső lapra kerüljön a krémből legalább 3 púpozott evőkanállal.

Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk. Erre egyenletesen rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a második mézes lappal. A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 evőkanál krémmel és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, a lapok megpuhuljanak.

Másnap a tejszínt kemény habbá verjük. A krém tetejére a fele tejszínt rákenjük, megszórjuk kakaóporral és a maradék tejszínnel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!