Mézes tejfölös szelet

Mézes tejfölös szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 18 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • *

a krémhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 18 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • *
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkgvaj
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés:

A tésztához a vajat, a mézet, a porcukrot, a tojást és a kakaóport gőz fölött összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és egy csipet sót. Összegyúrjuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.

A kihűlt tésztát három cipóra osztjuk, kinyújtjuk és egyenként vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 180 Celsius-fokon 10 percig sütjük.

A vaníliás pudingporból, a lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk. A tejfölt még forrón hozzákeverjük. A vajat a porcukorral habosra dolgozzuk és hozzáadjuk a krémhez.

A lapokat megkenjük a krémmel, egy éjszakán át pihentetjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.

Neked ajánljuk