Mézes-szilvás bárány mandulás rizzsel

Mézes-szilvás bárány mandulás rizzsel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 70 dkg csontozott báránycomb
  • 15 dkg magozott aszalt szilva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 2 ek. méz
  • 3 ek. olaj
  • csipet őrölt gyömbér
  • 1 tk. vágott petrezselyem
  • bors
  • A mandulás rizshez:
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg mandulaforgács
  • 2 dkg vaj
  • 70 dkg csontozott báránycomb
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 2 ek. méz
  • 3 ek. olaj
  • őrölt gyömbér
  • petrezselyem
  • bors
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg mandulaforgács
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

A húst kockázom, a hagymákat felaprítom, a paprikát karikázom.

Olajon dinsztelem a hagymát, vele pirítom színtelenre a húst, ízesítem sóval, gyömbérrel és vizet öntök alá.

Fedő alatt párolom, a vizet pótolva és 30-40 perc múlva, ha félkész, akkor mehet bele a fokhagyma, erős paprika és készre főzöm.

A készre főtt rizst, vajon pirított mandulát összekeverem.

A puha húshoz adom a felezett szilvákat, mézet és 5-8 percet főzöm.