Mézes szelet

Mézes szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál tej
  • 6 dkg méz

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • gríz
  • 20 dkg vaj
  • vanílias cukor
  • sárgaszilva

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A krémhez fél liter tejből és grízből sűrű tejbegrízt főzünk. Vizet forralunk. A tojásokat és a cukrot habosra kavarjuk, hozzáadjuk a mézet, a tejet, a szódabikarbónát és a vajat.

Feltesszük a másik fazékra, és a gőz felett, állandó kavargatás mellett főzzük kb. 5 percig

Leveszük a gőzről, és hozzákavarjuk a lisztet, majd kézzel még jó alaposan átgyúrjuk.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és kinyújtjuk, és a tepsin kb. 5-6 perc alatt megsütjük 180 fokon.

Ha kihűlt a tejbegríz, robotgép segítségével 20 dkg vajjal jó habosra kavarjuk, hozzáadunk 1 csomag vanílias cukrot és ízlés szerint porcukrot (kb. 10-15 dkg). Egy lapot leteszünk egy tálcára, és megkenjük a krém felével, rá egy újabb lap kerül, azt megkenjük sárgaszilva- vagy málnalekvárral, újabb lap következik, egy réteg krém, majd rátesszük a fedőlapot.

Neked ajánljuk