Mézes sáfrányos körte sertés szelettel

Mézes sáfrányos körte sertés szelettel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 40 dkg nem túl kemény körte
  • 0,8 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet sáfrány
  • 30 dkg tisztított sütőtök
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • őrölt bors

a tálaláshoz:

  • 4 adag rizs

Elkészítés:

A gyümölcs, a méz és a hús izgalmas ízjátéka kel életre ebben az ételkölteményben.

A körtéket megmossuk, megtisztítjuk, majd miután a magházukat kivágtuk, cikkekre vágjuk.

Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a mézet és kis színt adunk neki. Beletesszük a sáfrányt, elkeverjük és rátesszük a körte cikkeket. Kíméletes tűzön 8-10 perc alatt, egyszer megfordítva roppanósra puhítjuk.

A megmosott, leszárított húsból négy szeletet vágunk. Sózzuk, borsozzuk, és a felmelegített olaj felén megsütjük.

A sütőtököt fél cm vastagra szeleteljük, és az olaj másik felén kezdjük sütni, 3 perc után megfordítjuk, sózzuk, és rátesszük a reszelt gyömbért. Puhulásig sütjük.

Tálaláskor tányérra tesszük a rizst, mellé helyezzük a gyömbéres sütőtök-szeleteket, és rá a húst. A mézes, sáfrányos körtét a tetejére szedjük a szaftjával együtt.

Neked ajánljuk