Mézes puszedli

Mézes puszedli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 24 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 8 kanál olvasztott zsír
  • 50 dkg liszt
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • kevés mézes fűszerkeverék
  • reszelt citromhéj
  • *
  • a mázhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • pici citromlé

Elkészítés:

A tojást, a mézet, a cukrot és a zsírt simára keverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagokat, összegyúrjuk, folpackba csomagolva 1-2 órára hideg helyre tesszük.

A lehűlt tésztából diónyi gombócokat készítünk, amiket sütőpapíros tepsire téve, 180 °C fokos sütőben szép rózsaszínűre sütünk (kb. 15 perc).

Közben elkészítjük a mázat: a tojások fehérjét a cukorral és citromlével sűrű masszává keverjük és bevonjuk vele a még langyos puszedliket.

Tipp: A felét lehet olvasztott csokiba mártani. A csokisra a fehér mázból, a mázasra a az olvasztott csokiból húzunk csíkokat. Ha megszáradt mehet a dobozba.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk