Mézes puszedli gluténmentesen

Mézes puszedli gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg datolya magozva
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj vagy Liga
  • 1 db L-es tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál szezámmagliszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál GM zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál méz vagy mézpótló (cukorbetegeknek)
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszel héja
  • a díszítéshez:
  • 3 evőkanál porXukor vagy eritritpor
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg datolya magozva
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj vagy Liga
  • 1 db L-es tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál szezámmagliszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál GM zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál méz vagy mézpótló (cukorbetegeknek)
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszel héja
  • 3 evőkanál porXukor vagy eritritpor
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés:

A datolyát, a mazsolát, a puha vajat (margarint), a citrom lereszelt héját, a mézet (mézpótlót), a tojást és a tojássárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük.

Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához adjuk és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk belőle.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük.

Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!