Mézes puszedli cukormázzal

Mézes puszedli cukormázzal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg margarin
  • 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 kk vaníliás cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 4 ek tejföl

A mázhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • tortadara

Elkészítés:

A 3 tojás sárgáját és az 1 egész tojást keverjük ki 15 dkg porcukorral. A mézet és a margarint langyosítsuk meg, hogy folyós legyen. A folyós mézet a vajjal a nagy tálba öntjük a tojásos keverékhez. Tegyük bele a tejfölt és a mézeskalács fűszerkeveréket. A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, utána ezt a keveréket adjuk hozzá az összekevert folyékony részhez, és dolgozzuk össze.

A tésztát tegyük be pihenni a hűtőbe, hogy másnapra formázható legyen.

Másnap golyócskákat formázzunk egy kiskanál segítségével, hogy egyformák legyenek és ugyanannyi idő alatt süljenek meg. 160-170 fokon 10-12 perc. Kb. 70 darab szokott kijönni belőle.

A mázhoz a kimaradt 3 db tojásfehérjéből verjünk habot, és 25 dkg porcukorral verjük tovább. Ha kész, akkor forgassuk bele a forró puszedliket, majd szórjuk meg a tortadarával.

Sütőpapírra vagy rácsra téve hagyjuk megszáradni.

Neked ajánljuk