Mézes puszedli

Mézes puszedli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg Rama margarin
  • 2,5 dl méz
  • 3 egész tojás
  • *
  • a mázhoz:
  • 3 tojás fehérje
  • 50 dkg porcukor
  • 1 kg liszt
  • 3 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg Rama margarin
  • 2,5 dl méz
  • 3 egész tojás
  • 3 tojás fehérje
  • 50 dkg porcukor

Elkészítés:

A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A margarinnal elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal, jól összedolgozzuk. (Nekem kissé ragacsos lett a tészta, így egy kicsilisztet tettem még hozzá, és jól beledolgoztam a tésztába.)

Lisztezett nyújtólapra borítjuk és kicsi golyókat csipkedünk belőle. (Én ezt is mértem, 2,5 dkg -osgolyókat készítettem.)

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd 170 fokra előmelegített (légkeveréses üzemmód) sütőben, 12 perc alatt készre sütjük.

A cukrot a tojásfehérjével robotgépben addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Majd a már kihűlt puszedliket beleforgatjuk, és hagyjuk megszáradni.

Nagyon-nagyon finom!

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti